Film efterskole

Lav film på efterskole

På filmlinjen kan du bl.a dygtiggøre dig inden for kamera, lyd og lys, skrive manuskript, instruktion og redigere film på computer. Kom på en kunstnerisk film efterskole og få finpudset dit indre film-geni.

På vores film efterskole har vi professionelt udstyr, der blot venter på at blive brugt. Vi råder over flere professionelle filmkameraer og flere biografer på ØU, og du redigerer selv filmene på en af vores IMac’s.

Filmproduktion har aldrig været nemmere end på vores filmlinje, alt vi mangler er en drejebog med dit navn på!

Så forsøger du at finde en Leonardo DiCaprio til din Scorsese? Eller leder du efter en Martin Scorsese til din DiCaprio? Måske er du bare underligt tiltrukket af lækkert kameraudstyr og hurtig, smooth klipning? Eller måske vil du bare gerne instruere absurde kortfilm som skal analyseres for symbolik af den lokale 8. klasse? Filmlinjen er omkring alle hjørnestenene bag filmproduktion, vi mangler blot et kreativt sind og et ivrigt gå-på-mod til at skyde produktionen i gang.

Springbrættet til en karriere indenfor film- og medieproduktion

Undervisningen

Du behøver ikke at have erfaring med film før du starter hos os, men blot en lyst til at udfordre dig selv, og have et åbent sind og turde at nedbryde grænser i forhold til at afprøve de forskellige aspekter, der ligger indenfor filmproduktion, hvad enten det er at stå foran kameraet som skuespiller, instruere eller lære nye ting indenfor filmredigering, så tilbyder vores filmlinje dig muligheden for at eksperimentere med det, du netop finder interessant.

Du vil få indblik i de forskellige arbejdsopgaver, der hører til en filmproduktion bl.a manuskriptskrivning og brug af teknisk udstyr så som kamera, lyd, lys og redigering.
Vi tager også ud af huset for at få inspiration og har bl.a. besøgt Zentropa, Nordisk film, Metronome og DR-byen i både Aarhus, Aalborg og København.

Ambitionen

På Filmlinjen er målsætningen at være blandt Danmarks bedste filmefterskoler. Det kræver naturligvis nogle rammer og udstyr, der er i top og derfor bestræber vi os på at have det ypperste indenfor kamera- og redigeringsudstyr.

Filmlinjen deltager hvert år i forskellige filmfestivaler bl.a Dolly Awards, der er det uofficielle DM i kortfilm for efterskoler. Filmlinjen på ØU vandt en Dolly award i 2022 for “Bedste lys” med filmen “Ulegemlig”.

Hverdagen som filmskaber

På vores film efterskole kommer du til at arbejde dybdegående med de fleste genre som filmmediet indeholder – fx kortfilm, gyser, drama, komedie, animation – alt hvad dit lille film-hjerte kan begære. Sammen med andre film-glade lærer og elever udforsker du alt det der falder under film-kategorien, lige fra ikonisk lyddesign til dramatisk scenografi, og så meget mere.

Udover de temaer, der bliver præsenteret i undervisningen, vil du få mulighed for at lave dine egne projekter – kun fantasien sætter grænser for hvordan dit cinematiske univers skal udfoldes på ØU. Hver dag bliver der mulighed for at dykke ned i kreativ filmproduktion, med alle midler til rådighed og undervisning der understøtter dine film-drømme.

Se nogle af vores andre linjer, og tag på en musik efterskole.

Udstyr

Vi råder over flere professionelle filmkameraer og flere biografer på ØU. Du redigerer filmene på en af vores Imacs.

Film efterskole

Hvis du vælger Filmlinjen, vil du få indblik i de forskellige aspekter en medieproduktion indebærer.

På en efterskole filmproduktion har du muligheden for at være historiefortæller gennem inspirerende manuskripter, æstetiske filmshots, følsom belysning og kraftfuld lyd.

Filmlinjen er et kreativt frirum fyldt med lærerig filmundervisning og teknisk eksperimentering, så du kan blive inspireret og være innovativ i trygge omgivelser.

Dermed kan du tage et kvalificeret valg om det er noget du vil arbejde videre med eller ej efter dit efterskoleophold.
Det kan bruges som som afsæt til dit ungdomsuddannelsesvalg, hvis du gerne vil på f.eks. en medieorienteret ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau eller en praktikplads hos et filmproduktionsfirma.

Ved at tage filmlinjen hos os har du en enestående mulighed for at få foden ind i den store og magiske filmbranche.

Filmlinjens film Regression vandt to priser og blev i alt nomineret til fire priser ved Dolly Awards 2023.

Se filmen “Ulegemlig” – vinder af Dolly awards 2022 for bedste lys.

Kort om Filmlinjen fortalt af Eliza og Michael.

Faciliteter

Vores undervisningslokale indeholder biografstole med projektor og surround sound.

Vi råder også over vores eget radiostudie med lydpult og mikrofoner.

Desuden har vi masser af forskelligt tilbehør, herunder kamerastativer, boomstænger, tripods, sliders, dollyvogn, kamerakran, greenscreen, whitescreen, film- og kameralys og 1 GB internet.
Som elev på filmlinjen har du fri adgang til at bruge alt udstyret NÅR du vil og HVOR du vil.

Udstyrsliste

4 stk. C100 Mark II
8 stk. Canon 70d
2 stk. Canon Eos 5D Mark II
Diverse objektiver
Drone Phantom DJI Pro
GoPro Hero 4
9 iMacs med Final Cut Pro X
Røde mikrofoner
Zoom harddiskoptagere
… og meget mere…

Kontakt din film efterskole i Jylland

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du søger efter en film efterskole i Jylland og ønsker at høre mere. Du kan ringe til (+45) 98 33 70 75 eller sende en mail til oeu@oeu.dk