Kunstefterskole

Bliv udfordret på din lyst til at skabe

Leder du efter en kunstefterskole? På kunstlinjen vil du blive præsenteret for kunstens mange udtryksformer, fra de klassiske teknikker inden for tegning, maleri og keramik over til de mere eksperimentelle kunstarter som installationskunst, videokunst og performancekunst.

I kunstens verden er der ingen fejl, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan dine visioner skal realiseres.

Her gælder det om, at du finder ind til dit helt eget kunstneriske udtryk, du vil på vores kunstefterskole blive præsenteret for udfordrende og eksperimenterende opgaver, for derigennem at finde lige netop dit ståsted, hvorfra du vil lave spændende og personlige kunstværker.

Alle kunstarter og udtryksformer er åbne for din fortolkning og dine perspektiver, og på ØU står vi ikke i vejen for hvad der gør dig speciel – vi byder dig derimod velkommen med åbne arme på Østhimmerlands bedste kunstefterskole.

“The one thing that you have that nobody else has is you. Your voice, your mind, your story, your vision. So write and draw and build and play and dance and live only as you can.”
– Neil Gaiman

På kunstlinjen bliver de kunstneriske udtryksformer et værktøj, et værktøj der skal hjælpe dig med at skabe, lege med og udfolde alle dine originale tanker og ufuldendte idéer; Du er dit eget bedste værktøj. Uanset om du er fascineret af smuk og levende grafik, bevæget af gule solsikker på bomuldslærred, overvældet af guddommelige marmor statuetter eller føler dig inspireret af farverige scener i comic book stil, så er der plads til netop det der tiltaler dig og din kreative persona.

Vi tror på at kunsten kan være med til at skabe et rum for fritænkning, som giver os styrke til at begå os frit i verdenen. Kunsten sætter fri, den spejler jeget og forholder sig kritisk til samfundet, den sætter spørgsmålstegn ved det du tror du ved, og den hjælper med at give mening til tanker og følelser. På kunstlinjen giver vi dig muligheden for at eksperimenterer med alle sider af dig selv, og tage kunstneriske chancer, så du kan føle dig selvsikker i dig og din kreative udfoldelse.

Udtryk dig gennem kunsten

Kunst er et virkningsfuldt sprog til at udtrykke sine holdninger og følelser med. Derfor har vi både fokus på den kreative proces og på at gøre idéen til et færdigt værk.
Der arbejdes med mange forskellige udtryksformer indenfor tegning, maleri, skulptur, keramik, blandform, grafisk tryk, installationskunst, videokunst og performancekunst. Arbejdsformen skifter mellem individuelt arbejde, gruppearbejde, traditionel- og procesorienteret undervisning. Du har mulighed for at prøve dig frem, og finde den udtryksform som passer bedst til dig og din kunstneriske vision – eller måske er der ikke kun én udtryksform der kan definerer alle dine idéer?

Vi slutter året med vores store linjefagsudstilling, hvor I selv definerer jeres afsluttende kunstprojekt. Udfold dit autentiske jeg med kunstlinjen på ØU.

Inspirerende faciliteter

ØU er en kunstefterskole med et stort og inspirerende atelier med lys og gode arbejdsforhold.
 Atelieret har, hvad den kunstneriske proces kræver af farver, pensler, staffelier m.m.
Til kunstlinjen hører også vores veletablerede keramikhus med ovne, drejeskiver og en masse materialer og værktøjer til at skabe spændende keramik-værker.
Disse flotte faciliteter står til rådighed for dig,
så du også kan fordybe dig i arbejdet efter undervisningen.

ØU og omverdenen

Vi har et samarbejde med KUNSTEN i Aalborg, og vi bestræber os generelt på, at forholde os til den eksisterende kunst omkring os. Derfor kommer du i løbet af foråret til at udstille på KUNSTEN i Aalborg. Nogle år supplerer vi også med andre udstillinger – f.eks. på Nordkraft i Aalborg. Så hvis du er klar til at vise dine kunstneriske evner til omverdenen, åbne op for personlig udfoldelse og samfundets kritiske blik, så giver ØU dig muligheden for at vise din indre kunstner frem på et vaskeægte kunstmuseum.

Du kan se indslag om vores udstilling på KUNSTEN 2018 her.

Udviklende kunstundervisning

På kunstlinjen kan du arbejde på dit personlige udtryk og dygtiggøre dig inden for blandt andet tegning, maleri, grafik, skulptur, keramik, modellering og blandform. På keramik undervises i forskellige tekniker og kunstformer, sideløbende med at der er rum til at eksperimentere og undersøge dit eget kunstneriske udtryk i et undersøgende laboratorium.

På ØU vægter vi højt at du har en positiv og nysgerrig tilgang til dine kreative evner. Det er vigtigt for os at du har plads til ikke kun at erfare dig ny viden, men også at benytte den viden til at udfolde dig med dine kreative projekter og finurlige skabelser. Vores kunstlinje er med til at støtte dig i dine kunstneriske evner og eksperimenterende livsvej.

Dygtige kunstnere gæster kunstlinjen gennem året, og undervisningen kan ses som en forberedelse til BGK.

Billeder fra hverdagen

Lokaler og aktiviteter

Har du en kunstner i maven og søger du efter en kunstefterskole i Jylland?

ØU har de perfekte rammer for dig, der vil det kunstneriske. Hvornår ses vi?
Du kan kontakte os ved at ringe til (+45) 98 33 70 75 eller sende en mail til oeu@oeu.dk