Design efterskole

Skab mode og design

Søger du efter en design efterskole i Jylland? Fordyb dig i stof, stil og sysnor, og udfold dine kreative projekter på en efterskole med designlinje. Kom og vær med på Østhimmerlands Ungdsomskole!

Vi er en kreativ efterskole med håndarbejde og design. Vi kalder linjen Mode og Design og her arbejder vi projektorienteret med forskellige temaer, men selvfølgelig også med frie rammer som gør, at du har mulighed for at udvikle dine egne ideer og designs og fordybe dig i dine projekter.

Der er mange grunde til hvorfor en design efterskole er et godt valg, her er bare 4 simple grunde til hvordan mode og kreativ håndværk kan bruges i din hverdag:

  • Vær innovativ trendsætter, og skab din egen personlige stil.
  • Hjælp dine venner med fede filmkostumer eller vild – Halloween-udklædning?
  • Skån miljøet – omsy og kreerer nyt tøj af genbrugsmaterialer og stofrester.
  • Bliv kongen af julegave-sæson med skræddersyede mesterværker til alle du holder af!

På vores design efterskole vil du tilegne dig viden og lære grundlæggende håndværksmæssige redskaber inden for håndarbejde og tøjdesign.

Udtryk dig gennem mode og design på ØU

Designprocessen kræver fordybelse, hvor du kan skitsere, eksperimentere med farver, form og materialer, og udvikle mønstre med personligt snit og udtryk.

Igennem materialekendskab kan du vurdere kvalitet, styrke og æstetik, og kunne arbejde med kvalitetsprodukter indenfor metervarer og garn, og fortrinsvis med naturmaterialer som uld, hør, bomuld, viscose og læder.

Du vil opnå tekniske færdigheder indenfor mønster- og syteknik, strik og hækling, broderi og tryk, så du får mulighed for at vurdere, eksperimentere og udføre små og store kreationer. Symaskinerne er af bedste kvalitet og med den nyeste teknik, feks indbygget klippefunktion.

Kreativitet, designfokus og trends

På mode- og designlinjen kan du igennem en fordybende, kreativ designproces og gode håndværksmæssige teknikker skabe din helt unikke garderobe. Her kan du arbejde med formgivning af tekstiler på et højt kunstnerisk og eksperimenterende niveau.

Moderetninger og tendenser i samfundet kan bruges som et springbræt til valg af tekstile udtryk, og du kan være med til at bestemme hvordan hverdagens modetendenser skal have indflydelse på din kreative udvikling og det færdige håndværk.

Du kan lade dig inspirere af dine yndlings designere og de gængse tendenser i samfundet, og forholde dig til kvalitet, re-design, bæredygtigt design og komme med bud på fremtidens design. Din kreativitet er i fokus, og hos os lærer du teknikker, som skal hjælpe dig med at føre dem ud i verden.

Lokaler og aktiviteter

Vi råder over mange forskellige redskaber, maskiner og værktøjer i vores lokaler.

På ØU er der plads til alle, og vores lokaler og maskinerier står til frit brug blandt eleverne. Er du derimod stærkt knyttet til din oldemors gamle symaskine? Så er du altid velkommen til at medbringe de redskaber der hjælper dig i din personlige udfoldelse.

Mode og design – Processen

Designprocessen kræver fordybelse, hvor du kan skitsere, eksperimentere med farver, form og materialer, og udvikle mønstre med personligt snit og udtryk.

Igennem materialekendskab kan du vurdere kvalitet, styrke og æstetik, og kunne arbejde med kvalitetsprodukter indenfor metervarer og garn, og fortrinsvis med naturmaterialer som uld, hør, bomuld, viskose og læder.

Designprocessen kræver fokus og gå-på-mod, og er vigtig for at kunne skitsere og afprøve forskellige materialer, farver og mønstre til alle dine inspirerede idéer og fremtidige projekter.

Håndarbejde og teknikker

Du vil opnå tekniske færdigheder indenfor mønster- og syteknik, strik og hækling, broderi og tryk, så du får mulighed for at vurdere, eksperimentere og udføre små og store kreationer. Symaskinerne er af bedste kvalitet og med den nyeste teknik, feks indbygget klippefunktion. Håndarbejde, teknikker og design bliver til ét på ØU’s designefterskole, så du kan se dine syprojekter komme til livs.

Udtryk dig gennem mode og design på ØU – Design efterskole

Mode handler om form, funktion og identitet, om at skabe tøj, der aflæser, reflekterer, udfordrer og som er trendskabende.

Hos ØU skubber vi vores elever til at være mere frie og kreative i deres tilgang til verden. På designlinjen giver vi dig muligheden for at arbejde med tøj og tekstiler på en måde der bedst reflekterer dig.

Så uanset hvor stort, småt, mærkeligt, veltilpasset eller ekstreme dine idéer er, så giver vi dig et sted med plads til at udforske din personlige stil og dine unikke, tekstile kunstværker.

Billeder fra hverdagen

Udstillinger

Mode- og designlinjen laver løbende udstillinger – nogle gange også ude af huset. I 2016 blev det bl.a. til en udstilling af “Provokerende mode” på KUNSTEN i Aalborg.

Derudover er der selvfølgelig andre muligheder for at fremvise dine designs og fortælle om dine inspirationskilder. I 2022 udgav Mode og Design linjen et Magasin, som fremviste mange af skoleårets smukke og veludviklede designs.
Ønsker du at høre mere om ØU design efterskole, så kontakt os for at høre mere.