Kreativ musikefterskole

Skab ny musik

Søger du efter en musikefterskole i Nordjylland? På musiklinjen har du tid og rum til at eksperimentere. Her kan du fx sætte musik på de følelser og tanker du går med eller simpelthen samle et band, skrue forstærkerne op på 11 og øve til fingrene bløder. Vi stiller 4 fuldt udrustede øvelokaler; et lydstudie; et elektronisk musiklokale, samt en stor teater- og koncertsal til rådighed – så det er helt op til dig hvad du ønsker at skabe.

Vi er en kreativ musikefterskole og vi elsker at lave vores egen musik.

Kickstart din musikerdrøm

Drømmer du om at stå på en scene foran et hujende publikum, der synger med på tonerne af musik, der er komponeret af dig? Så skal du vælge ØU i jagten på en musikefterskole i Jylland. Her får du nemlig mulighed for at kickstarte din karriere, hvis du gerne vil spille eller arbejde med musik i fremtiden.

Vi tager imod alle niveauer, og uanset hvor du er på din musikalske rejse, kan vi hjælpe dig med at blive endnu bedre og udvikle dine evner. Musik på efterskole er et godt grundlag for at arbejde videre med musik eller blot prøve det af. På musiklinjen på ØU lader vi fantasi og kreativitet råde i samspil med vores store viden om musik. Her kan du arbejde med både indspilning og promovering af din helt egen musik.

Producér, indspil og optræd med din egen musik

Vi er en efterskole med musik, der brænder for, at du får den bedste oplevelse og opnår dine mål. Derfor har du hos os mulighed for at producere din egen musik. Når du træder ind i skolens musiklokale finder du mange, der har en ligeså stor interesse for musik som dig. Og hvem ved, måske et nyt band tager form?

Uanset om du gerne vil spille musik alene eller sammen med andre, har du rig mulighed for at lave begge dele, lige her på ØU.

Musisk og personlig udvikling

Du får også mulighed for at prøve kræfter med at stå på scenen, når vi afholder vores årlige festival, hvor forældre, tidligere og kommende elever også er inviteret. På ØU elsker vi at handle på kreativitet og ideer, så har du lyst til at lave en pop-up koncert en hverdagsaften i musiklokalet, så vil du helt sikkert opleve at blive bakket op af venner og personale. Vi glæder os til at møde dig på den fedeste musikefterskole i Jylland!

Skriv din egen musik, indspil og producer din egen musik – Promovér sågar din egen musik. Det er helt sikkert, at du kommer til at spille på festivaler og optræde på store scener, for på ØU brænder vi for musik og for at udvikle unge mennesker.

Musikefterskole for original musik

På ØU’s musiklinje arbejder vi med musikskabelse og performance på mange forskellige måder, og der er rig mulighed for at tage store musikalske skridt – både for begynderen og den mere øvede.

Vores mål er at skabe ny musik, men vi arbejder også med cover-musik. Vi arbejder med bl.a tekstunivers, dynamik, arrangement og meget mere.

Du får mulighed for at give den gas til en masse musikarrangementer i løbet af året, hvoraf de største er Band Battle og vores egen festival ØU-TRYK.

Du får også mulighed for at arbejde med musikken i studiet og i sidste ende smide den på youtube, Spotify mm.

Vi har også en årlig linjetur til København, hvor vi oplever og arbejder med musik i andre omgivelser, møder branchefolk mm.

Vil du vide mere om vores musikefterskole i Jylland, så tage endelig kontakt til os.

Musikvideo med ØU bandet Rear View Mirror. Sangen er indspillet og produceret i ØU’s lydstudie og videoen er filmet og redigeret af nogle af ØU’s filmelever. Super godt gået!

Koncerter fra øverste hylde

Som musikefterskole har vi hvert år mange bands og musikere der gæster ØU for at spille koncert. Disse bands er bl.a. udvalgt af ROSA (Dansk Rock Samråd) efter at kunne blive det næste store navn og/eller fordi de kan levere det der ekstra som får dem til at skille sig ud fra mængden.

Blandt tidligere optrædende kan nævnes: Kashmir, Figurines, OH NO ONO, Rasmus Nøhr, The Blue Van, Power Solo, Reptile Youth, Ulige Numre, Spids Nøgenhat, Childrenn, The Entrepeneurs, Quadron, De underjordiske, Velvet Volume og mange flere…

Soloundervisning og sammenspil

Selvfølgelig bruger vi meget tid på at spille sammen og gøre hinanden gode som bands.

Du har som elev mulighed for at få soloundervisning i netop dit instrument. Soloundervisning skal du vælge som valgfag (se mere under skolens valgfag)

Vi tilbyder soloundervisning i alle instrumenter og sang. Vi uddanner kunstnere – men man bestemmer selvfølgelig selv, hvad man vil bruge det til efterfølgende og hvor det skal lede hen.

E-musik eller Elektroniskmusik på efterskole

På efterskolen har vi flere computere, hvor du kan lave elektronisk musik. Vi bruger primært applecomputere og du kan arbejde i fx garageband, logic eller pro-tools.

Du kan arbejde med den genre, stilart eller sound som du har lyst til

Mange lokaler og fedt gear

En cool sound kræver fedt udstyr! Vi har derfor 4 fuldt udrustede musiklokaler med bl.a.:

 • Fuldt trommesæt
 • Yamaha drumpad til elektroniske trommer (1 stk.)
 • 2 flygler og 5 akustiske klaverer
 • Elklaverer
 • Elektriske Guitarer: Udvalg af Fender, Cort (solid og hollow body) og en Gretch Country Gent Jr. (Hollow body).
 • Div. rørforstærkere (Fender blues Jr., Fender Hot Rod Deville, Peavey Delta blues mm.)
 • Div. guitareffekter
 • Akustiske Guitarer: Martin, Yamaha, Furch og Blueridge mm.
 • Basser: Fender Jazzbas og Squier (Peter Rahbæk modificerede), Squier P-bas mm.
 • En kontrabas med pickup-system til koncertbrug
 • Synths: Nord Lead, MicroKorg, Juno D, Korg M1 mm.
 • Div. percussion, klokkespil, trædeorgel mm.

Sangen “Sun” er skabt af bandet Ocean Ways, som pt. er finalister til årets Band BattleSkråen i Aalborg. Bandet har netop indspillet en EP i ØU’s lydstudie, som snart kan findes på Spotify, Itunes m.fl. Musikvideoen er skabt af ØU’s Filmlinje. Godt gået!

ØU-bandet Pipeline var blandt finalisterne i DM i sangskrivning med denne kække og originale ørehænger: “Sneaky Beaky“.

Musikvideo med ØU bandet Kernefamilien. Sangen er indspillet og produceret i ØU’s lydstudie og videoen er filmet og redigeret af en filmelev. Super godt gået!

Vi har desuden et lydstudie med:

Studiemikrofoner, Studiecomputer (Mac), lydkort (16 kanaler ind), musiksoftware (Pro Tools) og state-of-the-art lyd plugins, så produktionerne kan opnå en fuldt professionel sound.

…samt en teater- og koncertsal med:

Fuldt lys- og lydsetup, hvor du får mulighed for at optræde mange gange i løbet af året. Kort sagt – en musikefterskole med alle muligheder for dig og den musik du har i dig.

ØU – en efterskole med musik

ØU på SPOT

Som musikefterskole har vi efterhånden søsat en del musikalske skibe fra ØU, f.eks. De senere år kan det fremhæves at ØU-bands som Vivid Lines, Frank Haze, Kernefamilien, Blooming og Ocean Ways har alle været udtaget til at spille på SPOT i Århus.

Som efterskole med musik har vi desuden ofte fået udvalgt mange bands til andre festivaller. ØU-bands som Arving, Iris og Smoking Voices har været udvalgt til at spille på bl.a. AaMAZEfestival i Aalborg og Danmarks Dejligste. Blooming og Pipeline gæstede Guldbæk festivalen, hvor Blooming vandt en studieindspilning.

Gæstelærere og coaching

Som efterskole med musik har vi meget erfaring med at få kendte og erfarne musikere ind på skolen for at coache.

Her kan bl.a. nævnes:

 • Søren fra The Blue Van
 • Pede B
 • Kim Munk fra The
 • Broken Beats
 • Lin Rosenbeck fra
 • Navneløs
 • Simon Troelsgaard fra
 • DÚNÉ
 • Magnus fra Dance With
 • Dirt
 • Ginne Marker
 • Hjalte Ross

Kontakt din musikefterskole i Jylland

Hvis du søger efter en musikefterskole i Jylland er du velkommen til at kontakte os på (+45) 98 33 70 75 eller sende en mail til oeu@oeu.dk.